Krkonoše Krkonoše - svazek měst a obcí
Regionální rozvoj Krkonoše
Vlaky Stadler v neděli vyjedou do polské Sklářské Poreby

Vlaky Stadler v neděli vyjedou do polské Sklářské Poreby

12.12.2015

Z Liberce do Sklářské Poreby vyjedou poprvé vlakové soupravy Stadler bez přestupu definitivně tuto neděli 13. prosince. Na čtvrtečním mimořádném jednání v Jakuszycích dopravci oficiálně informovali o své konečné připravenosti zahájit v neděli řádný provoz dle objednávky a zveřejněných jízdních řádů. První přímý spoj s odjezdem v 8.35 z Liberce bude posílen.

„Po několika vyjednáváních, která se uskutečnila v poslední době v souvislosti s obavami, že by vlaky 13. prosince přece jen nevyjely, jsme nakonec dospěli k dohodě. K jejímu nalezení pomohla především vůle všech zúčastněných stran. První přímý vlak na železniční trati z Liberce do Sklářské Poreby vyjede skutečně v neděli 13. prosince z libereckého vlakového nádraží v 8.35 a ve Sklářské Porebě bude za necelé dvě hodiny, v 10:21 hodin," řekl hejtman Libereckého kraje Martin Půta s tím, že si první jízdu nenechá ujít společně s radním pro dopravu Vladimírem Mastníkem a jednatelem společnosti KORID LK Pavlem Blažkem.

Dosud cestující jezdí z Liberce do Kořenova, kde musí vystoupit a přesednou do jiné vlakové soupravy provozované českou společností GW TR ve spolupráci s polským dopravcem. Tento vlak je pak dopraví zbývajících 20 kilometrů do Sklářské Poręby. Přípravy tohoto přímého spojení trvaly téměř pět let a mimo jiné jim předcházely opravy tratí či rekonstrukce nádraží Szklarska Poręba Górna.

Odjezdy z: Liberec - 8.35, Tanvald - 9.33, Kořenov - 9.49, Harrachov - 9.57.

Příjezd vlaku do Sklářské Poreby je v 10.21. Zpět do Liberce vlak odjíždí za 8 minut, tedy v 10.29. Za jízdenku z Liberce do Sklářské Poreby cestující zaplatí 90 Kč. 


[ zpět ]

Novinky a aktuality z Krkonoš na Váš e-mail.