Krkonoše Krkonoše - svazek měst a obcí
Regionální rozvoj Krkonoše

Více než 117 milionů korun na propagaci cestovního ruchu v česko-polském příhraničí

05.12.2017

Na propagaci turisticky atraktivních dílů v česko-polském pohraničí je připraveno 117 milionů korun převážně z evropských fondů. Až do 1. října 2018 budou mít certifikované destinační společnosti šanci žádat o peníze na propagaci turistických atraktivit v Libereckém, Královehradeckém, Pardubickém, Olomouckém a Moravskoslezském kraji v Programu česko-polské přeshraniční spolupráce. Projekty budou moci žadatelé předkládat počátkem roku 2018.


„Výzva je zaměřena především na moderní online propagaci, na kterou půjde minimálně třetina výdajů každého ze schválených projektů. Chceme naplno využít turistický potenciál česko-polského pohraničí, evropské peníze nám k tomu dávají dobrou příležitost. Ministerstvo pro místní rozvoj přichází s novinkou pro všechny destinační společnosti, které od našeho ministerstva získaly certifikaci,“ uvedla ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.

Cílem výzvy je zvýšení tuzemské i zahraniční návštěvnosti v regionech při hranici se sousedním Polskem. Výše dotace činí 90 % způsobilých výdajů, zbylých 10 % tvoří vlastní zdroje žadatele.   

Turisticky atraktivní oblast česko-polského pohraničí, kterou tvoří převážně krásné horské masivy, je evropskými dotacemi podporována dlouhodobě. Od roku 2014 již program investoval více než 97 milionů EUR na zpřístupnění a rozvoj turistických aktivit v česko-polském pohraničí. Dalších 34 milionů EUR bude rozděleno v následujících dvou letech. Podpořené aktivity se různí od opravy drobných památek, vzniku nových expozic, přes zpřístupňování vzácných přírodních oblastí až po výstavbu infrastruktury pro automobilovou i cyklistickou dopravu.

Více o podmínkách výzvy bude zveřejněno počátkem roku 2018 na stránkách www.cz-pl.eu, odkdy bude zároveň možné začít předkládat projektové záměry.

Zdroj: Ministerstvo pro místní rozvoj

[ zpět ]

Novinky a aktuality z Krkonoš na Váš e-mail.