Krkonoše Krkonoše - svazek měst a obcí
Regionální rozvoj Krkonoše
Ve Špindlerově Mlýně vyroste nový terminál pro autobusy

Ve Špindlerově Mlýně vyroste nový terminál pro autobusy

25.01.2017

Radnice chce postavit terminál, který bude pro nejznámější české středisko zimních sportů důstojný. Novostavba o rozměrech 10 x 12 metrů vyroste na městských pozemcích, oproti původní budově se o několik desítek metrů posune směrem k dolní stanici lanové dráhy Hromovka. Vznikne na ploše parkoviště P2. 

„Bude to jednoduchá přízemní budova se vstupním prostorem pro cestující, veřejnými toaletami, informačním centrem a drobným občerstvením. Nástupiště bude oproti stávajícímu kryté,“ popisuje špindlerovský starosta Vladimír Staruch.

Jedno odjezdové a jedno příjezdové nástupiště pro současný počet linek dostačuje. Pokud by do krkonošského střediska v budoucnu proudilo autobusových spojů více, bude možno počet stanovišť zvýšit. Terminál i nástupiště budou mít zelenou střechu.

Radnice má stavební povolení a připravuje výběrové řízení. Náklady odhaduje na 12,5 milionu korun. Pokud se jí podaří včas vybrat dodavatele a výrazněji se neprotáhne zima, začne stavět ještě letos na jaře. „Není to příliš složitá stavba, v ideálním případě by mohla být hotova do listopadu,“ naznačuje Staruch.

Zdroj: iDNES.cz

 

 

[ zpět ]

Novinky a aktuality z Krkonoš na Váš e-mail.