Krkonoše Krkonoše - svazek měst a obcí
Regionální rozvoj Krkonoše
Svazek Krkonoše získal certifikát za kvalitu služeb

Svazek Krkonoše získal certifikát za kvalitu služeb

01.02.2017

Po cílené snaze, resp. naplnění hlavních principů systému, jako je zaměření na očekávání a spokojenost zákazníka, podporu technických předpokladů kvality služeb cestovního ruchu, respekt vůči specifickým potřebám zapojených organizací, zaměření na efektivní komunikaci mezi vedením, zaměstnanci, zákazníky a ostatními stranami, ale i rozvoj firemní kultury v organizaci, získal Krkonoše – svazek měst a obcí certifikát I. stupně Českého systému kvality služeb. Certifikát je platný do 15. 1. 2020. Signován je ředitelkou ČCCR – CzechTourism Monikou Palatkovou a zástupcem Hodnotitelského centra ČSKS, panem Jindřichem Znamenáčkem. 

Systém je vhodný pro organizace, kterým záleží na vlastním dalším rozvoji. Těm, které mají zájem posilovat své postavení na trhu s cílem poskytovat služby nejvyšší kvality a naplňovat očekávání zákazníků.

Klára Hančová, ředitelka Regionálního turistického informačního centra Krkonoše, které získalo certifikát kvality I. stupně v ČR jako jedna z prvních organizací, a která je současně trenérkou ČSKS ve Svazku Krkonoše, k tomu doplnila: „Certifikace a její zásady jsou dobrým nástrojem pro sebereflexi a zvyšování kvality služeb. Proto jsme se rozhodli Svazek také certifikovat. Současně je předpoklad, že MMR ČR bude certifikaci po organizacích destinačního managementu v případě možných dotací v budoucnu požadovat.“

Co je Český systém kvality služeb?

Je dobrovolný inovativní nástroj, který systematickým způsobem pomáhá ke zvyšování kvality služeb v organizacích v oblasti cestovního ruchu a v navazujících službách. Vlastníkem systému je MMR ČR a realizátorem ČCCR – CzechTourism. Na realizaci se podílejí vybrané profesní asociace v cestovním ruchu. Koncepce systému vychází z jednoduchých zásad řízení kvality, přičemž jeho filosofií je poznání potřeb zákazníka a neustálé zlepšování kvality poskytovaných služeb v organizacích. Zapojeným organizacím systém umožňuje postupně získat odborné i praktické znalosti z oblasti řízení kvality ve službách a další odborné kompetence, které mohou využít při rozvoji svého podnikání. Úspěšné organizace získají prestižní, mezinárodně srovnatelnou značku, která pro zákazníka představuje příslib ověřené kvality služeb a zároveň je oceněním práce zaměstnanců organizace.

ČSKS byl vytvořen s využitím licence německého systému Service Qualitat Deutschland, který více než deset let přispívá k rozvoji kvality služeb v Německu. Systém byl ve spolupráci s odborníky analyzován a přizpůsoben pro aplikaci v českém prostředí. Má ambice stát se v ČR respektovaným nástrojem, který přispěje ke zvýšení kvality poskytovaných služeb, jejichž úroveň je dlouhodobě v ČR vnímaná jako nedostatečná. Zdroj: web www.csks.cz

[ zpět ]

Novinky a aktuality z Krkonoš na Váš e-mail.