Krkonoše Krkonoše - svazek měst a obcí
Regionální rozvoj Krkonoše
Stavba Stezky korunami stromů pokračuje, hotová bude v červenci

Stavba Stezky korunami stromů pokračuje, hotová bude v červenci

22.05.2017

Největší turistická atrakce, která má do lokality u Hofmanových bud v Janských Lázních přivést desítky tisíc návštěvníků, už roste do výšky. Stavbaři od května pracují na nejdůležitější části - 45 metrů vysoké vyhlídkové věži, kolem které povede jako had až na vrchol bezbariérová trasa. Turistům se 1300 metrů dlouhá stezka otevře v červenci.

Stezka v korunách stromů na úpatí Černé hory začala vznikat loni v září, na podzim stavbaři vybudovali základy pro dřevěnou konstrukci a podzemní část. Stavba pokračuje bleskovým tempem, každý den na ní pracuje padesátka dělníků.

Stavbaři s technikou jezdí po provizorních cestách, po dokončení výstavby je zrevitalizují. Také zásahy do krajiny jsou minimální, stavbě nemusel ustoupit jediný strom.

Investorovi se daří dodržovat časový harmonogram, na konci června by měla být bezbariérová stezka na okraji Janských Lázní hotová. První návštěvníci si ji projdou na začátku letních prázdnin. „Počítáme s tím, že stezku pro veřejnost otevřeme v první polovině července,“ tvrdí Marie Jarkovská.

Zdroj: iDNES.cz


[ zpět ]

Novinky a aktuality z Krkonoš na Váš e-mail.