Krkonoše Krkonoše - svazek měst a obcí
Regionální rozvoj Krkonoše
S cyklobusy po kraji už od této soboty

S cyklobusy po kraji už od této soboty

28.05.2015

I letos Královéhradecký kraj podporuje cyklobusy, které vás pohodlně zavezou s kolem na výlet až do horských turistických oblastí. První cyklobusy startují už tuto sobotu a jezdit budou do konce září. Využít je mohou i pěší turisté, kteří se vydají na výlet veřejnou dopravou.

Každý cyklobus je vybaven přídavným vozem, do kterého se dá uložit až 25 jízdních kol. Cyklobusy tak usnadňují cestu do horských oblastí a po památkách regionu.

O prázdninách jich bude většina jezdit denně, mimo prázdniny pak jen o víkendech. Časy odjezdů mohou cestující najít i v běžných jízdních řádech. Posílena bude například linka z Hradce Králové do Vrchlabí, odkud mohou turisté pokračovat dál několika směry,“ říká náměstek hejtmana a radní pro dopravu Karel Janeček.

Cyklobusem se dostanete do zajímavých oblastí Krkonoš, Orlických hor, Kladského pomezí nebo Českého ráje. Linky můžete využít také k cestě do ZOO Dvůr Králové, zkrátit si cestu na Kuks, či do Babiččina údolí. Na provoz kraj vyčlenil z rozpočtu 3 miliony korun. Kompletní rozpis autobusových linek najdete také na turistickém webu kraje www.hkregion.cz.

Autor: Martin Holek

 

Zdroj: http://www.kr-kralovehradecky.cz/cz/kraj-volene-organy/tiskove-centrum/aktuality1/s-cyklobusy-po-kraji-uz-od-teto-soboty-79675/

[ zpět ]

Novinky a aktuality z Krkonoš na Váš e-mail.