Krkonoše Krkonoše - svazek měst a obcí
Regionální rozvoj Krkonoše
Regionální výrobci se představují

Regionální výrobci se představují

09.09.2019

"Široký sortiment osobních ochranných pracovních prostředků dobré kvality za přijatelné ceny s dlouhou životností pro všechna odvětví průmyslné a řemeslné výroby,   " to je ve zkratce představení firmy z Hostinného, která převzala v tomto roce chráněnou dílnu ROS ZEFYRA. Chráněná dílna vznikla v roce 2010 jako firma zaměřená na sociální podnikání a zabývala se reklamními technologiemi. Pomáhala a zaměstnávala zhruba 14 lidí se zdravotním znevýhodněním a nabízela firmám využítí tzv. náhradního plnění (odběr výrobků a služeb na bázi společenské solidarity). 

Celou dobu se o obchod stará kreativní Lenka Špetlová Máslová, kterou lidé v Hostinném dobře znají jako pořadatelku vánočního jarmarků v klášteře nebo autorku paličkované krajky a malovaných obrazů. Paní Lenka  je i autorkou kreativních sad Šikulka nebo filcových naučných sad ROS ZEFYRA, které získaly ocenění regionální značky Krkonoše originální produkt. Kreativní sady se zaměřují na procvičování jemné motoriky, kladou důraz na místní suroviny, faunu a floru a mají za cíl rozvíjet u dětí představivost hravou a zábavnou formou. Balení je doplněno o místní pověsti a pohádky. Tyto regionální produkty si rychle našly své příznivce z řad měst a firem jako je např. správa KRNAP, Špindlerův mlýn, Hostinné, Friesovy boudy, ZOO Liberec, či regionální informační centra.

 

Místní akční skupina Krkonoše je koordinátorem regionální značky Krkonoše originální produkt a pomáhá místním farmářům a výrobcům s propagací, s odbytem jejich produktů, konkurencí a vzájemnou spoluprací. Regionální značka se v roce 2019 rozšířila o certifikované zážitky.

 

[ zpět ]

Novinky a aktuality z Krkonoš na Váš e-mail.