Krkonoše Krkonoše - svazek měst a obcí
Regionální rozvoj Krkonoše
Pozvánka na Prezentaci středních škol a zaměstnavatelů

Pozvánka na Prezentaci středních škol a zaměstnavatelů

18.10.2016

21. října odstartuje v Trutnově druhý ročník akce s názvem Prezentace středních škol a zaměstnavatelů kterou pořádá Krajská hospodářská komora Královéhradeckého kraje a Královéhradecký kraj. Přehlídka se během podzimu uskuteční v pěti městech, po Náchodě, Rychnově nad Kněžnou, následuje  ve dnech 21. 10. - 22. 10. 2016 také v   Trutnově, dále Jičíně a série přehlídek zajímavých studijních oborů vyvrcholí v listopadu v Hradci Králové. Prezentace si klade za cíl představit zajímavé studijní obory přímo žákům devátých tříd a jejich rodičům. Na rozdíl od prvního ročníku je letos v rámci akce zařazena i burza pracovních příležitostí.

Program akce:

21.10. 09:00 slavnostní zahájení

21.10. 09:00  - 18:00

21.10. 11:00  - 14:00 Doprovodná akce - workshop" Podpora technických profesí" UFFO - boční vchod

22 10. 08:00 - 12:00

Místo konání: UFFO - Společenské centrum Trutnovska pro kulturu a volný čas

Živá diskuze žáků, rodičů i absolventů se školami a firmami je základ

Zatímco v loňském roce hledali na Prezentacích středních škol a zaměstnavatelů inspiraci zejména žáci devátých tříd a jejich rodiče, kteří stáli před volbou střední školy, letos se pořadatelé rozhodli rozšířit program a zaměřit se i na čerstvé absolventy, kteří mají často problém najít vhodné startovací zaměstnání.

"Prezentace propojuje střední školy, firmy z regionu, žáky devátých tříd a jejich rodiče a nově i absolventy. Považujeme za klíčové, aby se zástupci všech těchto skupin měli možnost setkat a těžit z takových setkání to nejlepší. Těší nás, že po loňském úspěšném prvním ročníku se letos hlásí stále více středních škol, které chtějí využít zajímavé příležitosti, jak představit žákům, jaké obory, třeba i ty méně obvyklé, nebo ty, které jsou dnes trochu opomíjené, u nich mohou studovat. Rozhodli jsme se také oslovit zaměstnavatele v regionu s tím, že v rámci přehlídky budou moci hledat přímo nové zaměstnance," uvedl Radek Zelenka, ředitel Krajské hospodářské komory Královéhradeckého kraje.

Prezentace reaguje na aktuální výzvy, myšlenka podpořit potřebné obory zůstává

I přes to, že se pořadatelé rozhodli rozšířit program chystaných akcí, základní cíl akce zůstává stejný. Prezentace se snaží ukázat, v jakých oborech je v současnosti na trhu nedostatek kvalifikovaných absolventů a jakým směrem je tedy vhodné se při výběru střední školy orientovat.

"Naším cílem je usnadnit práci rodičům a žákům devátých tříd při tak zásadním kroku, jakým výběr střední školy je. Chceme jim ukázat, jak pestrá nabídka studijních oborů v našem kraji existuje a že se nemusí obávat těch, které by si sami napoprvé třeba nevybrali. Zejména technické obory mohou být těmi, které žáky v budoucnu dobře zabezpečí, i když na prahu středoškolských studií mají co do volby oboru často jiné preference," komentuje Radek Zelenka z Krajské hospodářské komory Královéhradeckého kraje.

Přehlídku příležitostí doplní předání ocenění i hledání talentů

V loňském roce se akce zúčastnilo 106 škol a 48 firem, z nichž byly v rámci doprovodného programu oceněny ty, které nejlépe spolupracují se středními školami v kraji. Stejné ocenění - Škola firmě a Firma škole, bude předáno nejlépe spolupracujícím školám a firmám i letos. Mimo to přibude v programu i soutěž Talenty pro firmy, kde týmy složené ze zástupců firem, škol i žáků budou zápolit ve skládání tradiční polytechnické stavebnice.

Podrobné informace najdete na: www.vybiramstredni.cz

[ zpět ]

Novinky a aktuality z Krkonoš na Váš e-mail.