Krkonoše Krkonoše - svazek měst a obcí
Regionální rozvoj Krkonoše
Plánované investice v ZOO Dvůr Králové

Plánované investice v ZOO Dvůr Králové

17.01.2017

S rostoucí návštěvností stoupá ochota královédvorské zoologické zahrady investovat. Po loňských více než 40 milionech dá letos na investice dokonce 70 milionů korun. V pavilonu šelem nahradí skleněné předěly vodní příkopy, v Ptačím světě stavbaři kompletně přebudují vstupní část a umístí tam zvířata z Madagaskaru. Velkou proměnou za 25 milionů projde také Restaurant u Lemura, kde přibude minipivovar a kongresový sál.

Zoo má za sebou nejlepší sezonu od roku 2009, vloni si vstupenku zakoupilo 538 tisíc lidí. Rostoucí popularita zahrady je podle jejího ředitele Přemysla Rabase impulzem investovat odvážněji, než tomu bylo v předchozích letech zvykem.

Nejvíc peněz spolkne přestavba Restaurantu u Lemura nacházejícího se u hlavního vstupu do zoo. Náklady se vyšplhají na 25 milionů korun. Budova vyroste o jedno patro, provozovatel zvýší kapacitu kuchyně.

„Stávající už je na hraně kapacity a má problém navařit odpovídající množství jídel. Dále tu vznikne minipivovar s unikátní kolekcí piv, wellnessa velký kongresový sál, který bude v letní sezoně sloužit jako hlídaný dětský koutek,“ přibližuje majitel společnosti Gastro-Zoo Igor Mašín.

Zdroj a více informací: iDNES.cz 


 

[ zpět ]

Novinky a aktuality z Krkonoš na Váš e-mail.