Krkonoše Krkonoše - svazek měst a obcí
Regionální rozvoj Krkonoše
Krkonoše - originální produkt

Krkonoše - originální produkt

24.10.2014

Místní akční skupina Krkonoše, o.s. vyhlašuje výzvu k předkládání žádostí o udělení značky Krkonoše – originální produkt®.

Certifikovat lze např.:

- Řemeslné výrobky, stavby a umělecká díla: např. výrobky ze dřeva, slaměné ozdoby, krajky, šperky, keramika, sklo, papírové obaly, upomínkové předměty, nábytek a další.

- Potraviny a zemědělské produkty: např. mléko, sýry, maso, vejce, pečivo, obiloviny, ovoce, zelenina, víno, nápoje (šťávy a mošty), med a další.

- Přírodní produkty: např. lesní plody, léčivé byliny, čaje, extrakty z rostlin pro kosmetické účely, minerální voda a další.

Výše uvedený výčet je však pouze informativní. Výrobce může žádat o certifikaci konkrétního výrobku nebo jednotně definované skupiny výrobků, kde všechny výrobky shodně plní kritéria uvedená v žádosti a to bez ohledu na to, zda se jedná o řemeslníka, firmu, nebo výrobce, který má řemeslo jen jako koníček. Rozhodující je původ výrobku, kvalita, šetrnost k přírodě a vazba na region.

Příjem žádostí končí 7. listopadu 2014.

V pátek 14. listopadu zasedne jedenáctičlenná certifikační komise, která bude rozhodovat o udělení certifikátu Krkonoše – originální produkt® na základě certifikačních kritérií a zásad pro udělování a užívání značky Krkonoše – originální produkt® .

Hlavním cílem značení místních produktů je zviditelnit tradiční region, známý svou zachovalou přírodou, tradicemi a historií. Značení pomáhá místním lidem, kteří mohou nákupem výrobku podpořit místního výrobce, ale např. i turistům, kteří si s jistotou přivezou suvenýr s garancí původu v Krkonoších. Výrobcům přináší značka různé výhody – možnost prezentace na akcích v regionu i mimo něj, nové formy propagace, ale i spolupráci a výměnu zkušeností s ostatními výrobci.

Regionální značka je v Krkonoších udělována od roku 2005, od té doby získalo certifikát již 43 produktů.

 

Více informací na : http://www.regionalni-znacky.cz/krkonose/

[ zpět ]

Novinky a aktuality z Krkonoš na Váš e-mail.