Krkonoše Krkonoše - svazek měst a obcí
Regionální rozvoj Krkonoše
Královéhradecký kraj reprezentoval Českou republiku na veletrhu cestovního ruchu v Belgii

Královéhradecký kraj reprezentoval Českou republiku na veletrhu cestovního ruchu v Belgii

24.02.2015

Ve dnech 12. - 15. února 2015 se na výstavišti Halles des Foires v Liège konal veletrh cestovního ruchu, kde Českou republiku prezentoval výstavní stánek Královéhradeckého a Jihočeského kraje.

Slavnostního zahájení celého veletrhu, které se konalo ve čtvrtek 12. února 2015, se zúčastnil velvyslanec České republiky v Bruselu Jaroslav Kurfürst a delegace Královéhradeckého a Jihočeského kraje. Za Královéhradecký kraj přijali pozvání na veletrh Petr Luska, předseda výboru pro regionální rozvoj a cestovní ruch, a Vlasta Kratochvílová, vedoucí úseku cestovního ruchu. Celý stánek byl organizován a technicky zajišťován Stálým zastoupením Jihočeského a Královéhradeckého kraje v Bruselu, za který se veletrhu zúčastnil zástupce tohoto zastoupení René Příhoda.

Po slavnostním zahájení přijali pozvání na návštěvu stánku Královéhradeckého a Jihočeského kraje ministr cestovního ruchu valonské vlády René Collin, český honorární konzul v Liège Serge Mantovani a radní Province de Liège Dominique Drion. Hlavními tématy při setkání byl rozvoj spolupráce Královéhradeckého kraje v Province de Liège na bilaterární úrovni a také možnosti leteckého spojení mezi Province de Liège a Jihočeským krajem.

"Expozice Jihočeského a Královéhradeckého kraje byly na veletrhu cestovního ruchu v Liège skutečně viditelné. Organizátoři veletrhu vysoce ocenili dobrou prezentaci i účast zástupců, kteří přijeli přímo z České republiky. Skutečnost, že po slavnostním zahájení zamířil ministr cestovního ruchu valonské vlády pan René Collin nejprve k českému stánku jen dokazuje, že česká přítomnost se na veliké ploše výstaviště neztratila ani v konkurenci s tradičními destinacemi jako je Francie nebo Itálie. Dobře připravená prezentace obou krajů v Liège, ale vlastně i o týden dříve v Bruselu představila Českou republiku jako skvělou destinaci pro příjemnou dovolenou,“ uvedl po slavnostním zahájení Jaroslav Kurfürst, velvyslanec České republiky v Bruselu.

Stánek Jihočeského a Královéhradeckého kraje měl úspěch i v dalších dnech veletrhu. „V pátek se český stánek prezentoval jako Čechy husitské při příležitosti šestistého výročí upálení Jana Husa. Toto téma a vystavení dobových zbraní a kostýmů vzbudilo další zájem návštěvníků,“ doplnil René Příhoda, zástupce Královéhradeckého a Jihočeského kraje.

V průběhu veletrhu prezentaci stánku Královéhradeckého a Jihočeského kraje shlédlo více než tisíc návštěvníků, z nichž mnozí měli doposud jen slabé povědomí o České republice, a byli prezentací krajů a množstvím možností pro jejich návštěvu nadšeni.

Zdroj: krajeveu.cz

Autor: Ondřej Česák

 

Zdroj: http://www.kr-kralovehradecky.cz/cz/kraj-volene-organy/tiskove-centrum/aktuality1/kralovehradecky-kraj-reprezentoval-ceskou-republiku-na-veletrhu-cestovniho-ruchu-v-belgii-76857/

[ zpět ]

Novinky a aktuality z Krkonoš na Váš e-mail.