Krkonoše Krkonoše - svazek měst a obcí
Regionální rozvoj Krkonoše
Hejtman Franc podepsal Memorandum o spolupráci v oblasti cestovního ruchu s Libereckým krajem

Hejtman Franc podepsal Memorandum o spolupráci v oblasti cestovního ruchu s Libereckým krajem

05.12.2014

Rozšíření oblasti spolupráce v oblasti cestovního ruchu, to je předmětem aktualizovaného Memoranda mezi Královéhradeckým a Libereckým krajem. Vzájemná podpora povede ke zvýšení atraktivity pro návštěvníky obou regionů, ale například i ke zvýšení zaměstnanosti nebo kvality ubytování. Hejtmani obou krajů podepsali dokument při příležitosti včerejšího ROPFÓRA 2014.

„Královéhradecký kraj spolu s Libereckým krajem sousedí na dvou velmi významných turistických územích – Český ráj a Krkonoše. Dohoda o spolupráci už existovala od roku 2008. Nějak významně se ovšem nenaplňovala. Tímto jsme myšlenku spolupráce oživili,“ řekl při podpisu hejtman Královéhradeckého kraje Lubomír Franc. Dokument podepsali hejtmani obou krajů během včerejšího ROPFÓRA 2014, kde se mimo jiné diskutovalo o možnostech čerpání evropských dotací v příštím programovacím období. „Oblast cestovního ruchu je jednou z těch, která se do hlavních priorit pro čerpání dotací v příštím období nedostala. Proto bude důležité hledat i jiné možnosti, jak cestovní ruch v regionu rozvíjet. Memorandum, které jsme podepsali, takovou možností určitě je,“ dodal hejtman Franc.

Cílem Memoranda je nejen zvýšení turistické návštěvnosti obou krajů, ale také zvýšení zaměstnanosti a růstu počtu podnikatelů v oblasti cestovního ruchu, zkvalitnění služeb i úrovně ubytování. Memorandum se konkrétně zmiňuje o zlepšení turistické infrastruktury, zejména v rámci projektů Hřebenovka, Zlatá stezka Českého ráje nebo Krkonošská magistrála. Oba kraje také chtějí rozvíjet bezbariérovou turistiku, síť informačních center a podporovat regionální produkty.

Autor: Martina Götzová

 

Zdroj: http://www.kr-kralovehradecky.cz/cz/kraj-volene-organy/tiskove-centrum/aktuality1/hejtman-franc-podepsal-memorandum-o-spolupraci-v-oblasti-cestovniho-ruchu-s-libereckym-krajem-74604/

[ zpět ]

Novinky a aktuality z Krkonoš na Váš e-mail.