Krkonoše Krkonoše - svazek měst a obcí
Regionální rozvoj Krkonoše
Hejtman chce využít poslední finance z ROPu

Hejtman chce využít poslední finance z ROPu

24.10.2014

Rada kraje svým schválením aktualizovala seznam podporovaných projektů, které se budou ucházet o evropskou dotaci ze 41. výzvy Regionálního operačního programu NUTS II Severovýchod. „Nově se mezi navrhovanými projekty objevilo šest dalších rekonstrukcí silnic třetích tříd i druhých tříd. Celkem se prozatím jedná o 13 projektů, na kterých se intenzivně pracuje,“ řekl hejtman Královéhradeckého kraje Lubomír Franc. Mezi nově zařazenými projekty je rekonstrukce silnice třetí třídy v Předměřicích nad Labem, mezi Svobodou nad Úpou a Janskými Lázněmi (úsek 4), silnice z Josefova do Rasošek, z Křivice do Lična, nebo mezi Rokolem, Novým Hrádkem a Borovou. Ze silnic II. tříd přibyla 2. etapa rekonstrukce ulice Hradecké ve Dvoře Králové nad Labem.

Do 41. výzvy, která trvá až do konce listopadu, půjde prozatím 13 projektů dohromady za 308,6 milionů korun. Pokud se na tyto projekty nedostane, mohly by být financovány ze Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI). „V tom by mělo být k dispozici pro všechny kraje na příští rok minimálně dvě, maximálně pak 4 miliardy. Pro Královéhradecký kraj by to znamenalo příspěvek 160 až 320 milionů korun,“ upřesňuje hejtman Franc. „Je to pro nás vítaný zdroj financí pro opravu silnic. Předpokládáme, že v případě využití SFDI nebudou kladeny podmínky pro výběr silnic, jako je tomu například u výzev z ROPu,“ dodává hejtman.

Aktualizovaný seznam projektů naleznete v příloze.

Autor: Martina Götzová

 

Více na : http://www.kr-kralovehradecky.cz/cz/kraj-volene-organy/tiskove-centrum/aktuality1/hejtman-chce-vyuzit-posledni-finance-z-ropu--predstavil-projekty-na-rekonstrukce-silnic-za-300-milionu-korun-73936/

[ zpět ]

Novinky a aktuality z Krkonoš na Váš e-mail.