Krkonoše Krkonoše - svazek měst a obcí
Regionální rozvoj Krkonoše
Další část rekonstrukce silnice ve Studenci je již dokončena, řidičům se otevře v pondělí

Další část rekonstrukce silnice ve Studenci je již dokončena, řidičům se otevře v pondělí

01.06.2015

Provoz po hlavní silnici II/293 ve Studenci bude po rekonstrukci od pondělí 1. června opět obnoven. Stavební práce na jedné z důležitých přístupových tras do západní části Krkonoš ovšem pokračují. Konkrétně rekonstrukcí silnice II/295 mezi Studencem a Dolní Brannou. Kompletně hotovo by mělo být letos na podzim.

„Zrekonstruovaný je již úsek silnice II/293 v délce 4,86 km v části od křižovatky se silnicí I/16 po křižovatku se silnicí II/295. Za provozu budou ještě probíhat dokončovací práce, jako dláždění chodníků a osazování svodidel. Autobusové zastávky U Trojice, Na Špici a Škola bude již možné obsloužit,“ říká krajský radní pro dopravu Vladimír Mastník.

Za úplné uzavírky se stále pracuje na silnici II/295 mezi Studencem a Dolní Brannou, kde výlukové jízdní řády zůstávají i nadále v platnosti.

Opatření se týká linek IDOL

  • 964 Jilemnice – Horka u Staré Paky – Levínská Olešnice
  • 965 Jilemnice – Studenec - Zálesní Lhota

a souhrnů linek IREDO + komerční linky 690 701.

„Součástí stavby silnice II/295 je kromě rekonstrukce povrchu a nového odvodnění komunikace včetně všech propustků v celé délce i vybudování nového stoupacího pruhu pro pomalá vozidla, a meteostanice. Ta umožní lepší zajištění zimní údržby silnice a v nehodovém místě přinese řidičům přesnější informace o stavu vozovky,“ doplňuje radní Vladimír Mastník.

Projekt „Rekonstrukce silnice Horka u Staré Paky – Dolní Branná“ zařadila Vláda ČR svým usnesením z roku 2008 mezi priority Ministerstva dopravy a Státního fondu dopravní infrastruktury. Současně souhlasila s použitím prostředků státu na realizaci tohoto projektu, a to do výše 75% celkových investičních nákladů. Zbytek nákladů hradí Liberecký kraj ze svého rozpočtu, jehož celkový podíl na kompletní rekonstrukci silnice II/293 a silnice II/295 bude činit cca 45 mil. Kč. Projekt je realizován v rámci rozšíření závodu ŠKODA AUTO v průmyslové zóně Vrchlabí ve spolupráci s Královéhradeckým krajem.

Bc. Dědková Markéta

 

Zdroj: http://www.kraj-lbc.cz/Dalsi-cast-rekonstrukce-silnice-ve-Studenci-je-jiz-dokoncena-ridicum-se-otevre--v-pondeli-n309949.htm

[ zpět ]

Novinky a aktuality z Krkonoš na Váš e-mail.