Krkonoše Krkonoše - svazek měst a obcí
Regionální rozvoj Krkonoše
Čtyřdenní press trip představil krásy a možnosti Krkonoš

Čtyřdenní press trip představil krásy a možnosti Krkonoš

11.10.2018

Česko-polský projekt „Síť hospodářského rozvoje v česko - polském příhraničí“ je realizován v rámci Programu Interreg V-A Česká republika - Polsko a spolufinancován z Evropského fondu pro regionální rozvoj.

Čtyři dny zajímavého toulání prožili čeští a polští novináři v Krkonoších ve dnech 10. - 13. 9. 2018. Za slunného počasí babího léta prohlédli Stachelberg, největší dělostřeleckou tvrz v Čechách, vyjeli lanovkou na Růžovou horu, odtud šli pěšky na agro farmu na Děčínské boudě, kde ochutnali krkonošské speciality. Prohlédli si Herní krajinu Pecka u horní stanice lanové dráhy na Portáškách, odkud sjeli na koloběžkách do údolí. Vydali se doJanských Lázní na Stezku korunami stromů. Přespali ve Špindlerově Mlýně, kde se seznámili s Aquaparkem a Lyžařským areálem Melida a.s,Druhý den vyjeli lanovkou na Medvědín, prohlédli dětské hřiště a sjeli na koloběžce z Medvědína do Špindlerova Mlýna. Odtud se vydali k nejstarší kamenné rozhledně v Krkonoších na Žalý v nadmořské výšce 1019 metrů, prošli část naučné Lufťákovy stezky na Benecku. Odpolední program pokračoval v Jilemnici prohlídkou radničních hodin a Krkonošského muzea v komnatách hraběte Harracha. Po dojezdu do Harrachova se seznámili s naučnou Včelí stezkou. V pivovaru Harrachov prožili zážitkovou pivní koupel letmou prohlídku sklárny.

Další den se vydali na polskou stranu Krkonoš k vodopádu Kamieňczyk. Následovala exkurse do Sklarské Poreby včetně mineralogického muzea. V Piechovicích prohlédli Sklářskou huť Julie a následně se vydali pěší túrou na hrad Chojník s prohlídkou interiérů a obědem. V Cieplicích se seznámili s termálním koupalištěm. V podvečer se vydali k chatě Samotnia u Malého Stavu, kde prozkoumali okolní krajinu a přírodu Krkonošského národního parku a nocovali. Večer proběhla beseda se členem Horské služby a seznámení s aktivitami Krkonoš – svazku měst a obcí.

Poslední den press tripu v dopoledních hodinách prohlédli kostelík Wang v Karpaczi a hotel Golembowski. Vydali se do městečka Western City, kde vyzkoušeli všemožné aktivity včetně jízdy na koních. V Kowarech se seznámili s krásnými stavbami Parku miniatur a v reálu prohlédli několik staveb Údolí Paláců a zahrad např. zahrady Bukowiec a zámek Wojanów.

Zástupci tisku byli mile překvapeni ze široké nabídky turistických cílů a možností na obou stranách Krkonoš, a stejně tak z malebné krajiny a zdravé přírody. Tiskové výstupy, které čtenářům tištěných i elektronických médií přiblíží a představí aktivity a krásy hor, budou dodány koordinátorce projektu a organizátorce press tripu p. Mirce Chaloupské, která k akci doplnila: „ Díky spolupráci se zahraničním zastoupením Czechtourismu ve Varšavě, Královéhradeckému kraji a Krkonošské regionální rozvojové agentuře v Jelení Hoře se press tripu účastnilo 15 novinářů, kteří se mohli nejenom navzájem poznat a porovnat svoji práci,Krkonoše – svazek měst a obcíZámek 1, 543 01 VrchlabíTel: 499 405 321, IČO 70157898E-mail: svazek@krkonose.euTourism: www.krkonose.euOffice: www.svazek.krkonose.euRegionální rozvoj: www.rozvoj.krkonose.euale i seznámit se turistickými zajímavostmi po obou stranách státní hranice a zajímavými lidmi. Vždyť Krkonoše jsou hory bez hranic“.

[ zpět ]

Novinky a aktuality z Krkonoš na Váš e-mail.