Krkonoše Krkonoše - svazek měst a obcí
Regionální rozvoj Krkonoše
Unikát ve Vrchlabí začal od půlnoci sloužit motoristům

Unikát ve Vrchlabí začal od půlnoci sloužit motoristům

16.12.2015

Včera večer se ve Vrchlabí slavnostně otevřel most přes Labe, jehož součástí je unikátní okružní křižovatka. Ta se částečně nachází nad hladinou řeky. Náklady na stavbu nového mostu a úpravu jeho okolí dosáhnou částky 91 milionů korun. Neobvyklá stavba je součástí první etapy „Rozšíření průmyslové zóny Vrchlabí – jih, regionální infrastruktura“.

Přestože celá stavba bude ukončena až v následujícím roce, její větší část včetně mostu již začala sloužit svému účelu. Slavnostní otevření se uskutečnilo včera večer. Jeho součástí byl i ohňostroj.

Přes všechny obtíže, které jsou obvyklé u lineárních staveb uvnitř měst, se zde podařilo téměř neuvěřitelné. Již dnes uvádíme do předčasného užívání úsek od křižovatky Tyršova – Nerudova po křižovatku Tyršova – Dělnická. Na něm se nachází i unikát celé stavby. Je jím most přes Labe, jehož součástí je okružní křižovatka nad řekou. Tato stavba nemá obdoby nejen v Královéhradeckém kraji, ale rozhodně i daleko za jeho hranicemi,“ řekl radní Josef Dvořák, který je odpovědný za oblast krajských investic. Zároveň ocenil nasazení všech zapojených subjektů.

Celkové náklady na tento projekt jsou 91 milionů korun, z nichž většinu pokrývá státní dotace. Projekt bude završen v roce 2016 po dokončení úseku mezi křižovatkou Tyršova – Dělnická a křižovatkou Tyršova – Nádražní. Zhotovitelem je společnost SDS EXMOST Brno spol. s r.o.

Autor: Michal Friček

http://www.kr-kralovehradecky.cz/cz/kraj-volene-organy/tiskove-centrum/aktuality1/unikat-ve-vrchlabi-zacal-od-pulnoci-slouzit-motoristum-85370/

[ zpět ]

Novinky a aktuality z Krkonoš na Váš e-mail.