Krkonoše Krkonoše - svazek měst a obcí
Regionální rozvoj Krkonoše
Rautis byl nominován na cenu Czech Grand Design

Rautis byl nominován na cenu Czech Grand Design

06.02.2019

Rodinná manufaktura Rautis byla nominována na cenu Czech Grand Design v kategorii Výrobce roku – Cena Design pro Export a bojuje tak o cenu s mezinárodně uznávanými velikány jako je BOMMA, LASVIT, BROKIS, TON nebo MMCITÉ. Akademie designu České republiky nominovala v 9 kategoriích napříč obory produktový a módní design, šperk, fotografie, grafický design a ilustrace. Slavnostní vyhlášení vítězů se uskuteční 20. března 2019 ve Stavovském divadle v přímém přenosu České televize..

Finalisté v každé z kategorií budou slavnostně odhaleni 27. února 2019 v kreativním prostoru CAMP spolu s uvedením panelové diskuze Budoucnost designu. Slavnostní předávání cen bude mít i letos režijně na starosti Jana Burkiewiczová, vůdčí osobnost tanečního souboru Burki&com.

Geometric – kolekce interiérových ozdob
Minimalistický design, české sklo, tradice a staré řemeslo od horalů.
To vše snoubí minimalistická kolekce ozdob a interiérových dekorací navržená Petrou Hartmanovou (Hartdesign) pro faktorskou manufakturu Rautis. Výroba ozdob je stavěna na starém perlařském řemeslu, které má v Krkonoších více než 100letou tradici. V nové kolekci jsou tvary ozdob zjednodušeny až na samou jejich podstatu a plní funkci interiérové prostorové dekorace. Věnec na sváteční tabuli nebo jako nástěnná dekorace? Vánoční ozdoba nebo květinový závěs pro nenáročné pokojovky? Ozdoby, které Vás budou bavit po celý rok.

Zdroj: MAS Krkonoše, Petra Hartmanová, hartmanova@mas-krkonose.cz

Přílohy aktuality

[ zpět ]

Novinky a aktuality z Krkonoš na Váš e-mail.