Krkonoše Krkonoše - svazek měst a obcí
Regionální rozvoj Krkonoše
Práci nebo školu hledalo na Educa Myjob Liberec deset tisíc zájemců

Práci nebo školu hledalo na Educa Myjob Liberec deset tisíc zájemců

14.10.2015

Liberecká multifunkční hala hostila od čtvrtka do soboty již devátý ročník největšího veletrhu vzdělávání a pracovních příležitostí v severních Čechách Educa Myjob Liberec. Na středové ploše se žákům a studentům posledních ročníků představilo více než 70 středních, vyšších odborných a vysokých škol. Ochoz haly obsadily prezentace 47 zaměstnavatelů, personálních agentur a dalších společností nabízejících pracovní uplatnění.

„Zájem veřejnosti o nabídku veletrhu každoročně dokazuje, že spojení oblastí vzdělávání a pracovních příležitostí na jednom místě má své opodstatnění a výrazně pomáhá zájemcům při hledání vhodné kariéry," řekl o veletrhu ředitel pořádající společnosti Lukáš Přinda. Letos si cestu do Home Credit Areny během tří dnů našlo více jak 10 000 návštěvníků, kteří si užili i bohatý doprovodný program v podobě módních přehlídek či prezentací studentských prací. Zvláště mezi mladšími návštěvníky zaznamenal velký úspěch fotokoutek i tradičně oblíbená wi-fi free zóna. 

Krátce po čtvrtečním zahájení vyhlásil Klub zaměstnavatelů vítěze soutěže středních škol „Doporučeno zaměstnavateli". Z Libereckého kraje si odnesla ocenění Střední průmyslová škola strojní a elektrotechnická a Vyšší odborná škola. Kromě prezentací vystavovatelů nabízí veletrh i bohatý doprovodný program v podobě prezentací studentských projektů či módních přehlídek oděvních škol. Součástí veletrhu byl druhý ročník HR konference, které se zúčastnilo více na 80 personalistů a zástupců škol.

Veletrh doprovodil i druhý ročník Debaty s inspirativními osobnostmi. Ve čtvrtek 15. října přišli debatovat úspěšný matematik a miliardář Karel Janeček a známý hudební producent a člen skupiny Lucie Michal Dvořák. Do VIP restaurace Home Credit Areny si přišlo poslechnout jejich životní i profesní příběh více než 120 diváků.

Během pátečního slavnostního večera byly pořadateli oceněny nejhezčí prezentace vystavovatelů. Ze škol si cenu za nejhezčí expozici převzali zástupci Vyšší odborné školy obalové techniky a Střední školy ze Štětí, mezi firmami a společnostmi nejvíce zaujala prezentace LUTO Automotive CZ. Vítězové obou kategorií získali poukaz na bezplatnou výstavní plochu na veletrhu Educa Myjob Liberec 2016.

 

http://www.nasepojizeri.cz/semilsko-aktualne/praci-nebo-skolu-hledalo-na-educa-myjob-liberec-deset-tisic-zajemcu/?aktualitaId=39384


[ zpět ]

Novinky a aktuality z Krkonoš na Váš e-mail.