Krkonoše Krkonoše - svazek měst a obcí
Regionální rozvoj Krkonoše
O titul nejinspirativnější projekt česko-polské spolupráce se uchází i projekty z Královéhradeckého kraje

O titul nejinspirativnější projekt česko-polské spolupráce se uchází i projekty z Královéhradeckého kraje

13.04.2015

Soutěž o nejinspirativnější česko-polský přeshraniční projekt vyhlásil společný technický sekretariát Operačního programu přeshraniční spolupráce ČR - Polsko. Hlasujte a máte možnost vyhrát drobné ceny. Vítězné projekty budou vyhlášeny na závěrečné Výroční akci k OPPS ČR – Polsko 2007-2013 na konci roku 2015, kde bude zároveň slavnostně ukončen celý program. Vítězné projekty budou rovněž prezentovány v rámci dalších propagačních aktivit.

Cílem soutěže je seznámit širokou veřejnost se zajímavými projekty, realizovanými v rámci velmi úspěšného česko-polského přeshraničního programu a inspirovat další potenciální žadatele pro předkládání projektů do nového programu INTERREG V-A ČR – Polsko 2014-2020.

 

Královéhradecký kraj nominoval do soutěžetyto 3 projekty:

  • Místa plná rozhledů v Euroregionu Glacensis (partneři z Královéhradeckého kraje: Euroregion Pomezí Čech, Moravy a Kladska - Euroregion Glacensis, město Trutnov, obec Horní Čermná, BRANKA, o.p.s.)
  • Zpřístupnění dolu Bohumír a otevření hornického skanzenu Kowary - nové produkty cestovního ruchu na česko-polském pohraničí (partner z Královéhradeckého kraje: Důl Jan Šverma o.p.s., Žacléř)
  • Muzeum venkova (partner z Královéhradeckého kraje: Chalupění o.s., Batňovice)

Z Dolnoslezského vojvodství byly nominovány další 2 projekty s účastí partnerů z Královéhradeckého kraje:

  • Propagace výzkumu kvality životního prostředí přeshraniční polsko-české oblasti (partner z Královéhradeckého kraje: Univerzita Hradec Králové)
  • Comenius viridis (partneři z Královéhradeckého kraje: Správa Krkonošského národního parku Vrchlabí, Středisko ekologické výchovy a etiky Rýchory – SEVER, Brontosaurus Krkonoše)

Pokud byste chtěli hlasovat pro projekty nominované Královéhradeckým krajem a Dolnoslezským vojvodstvím, případně i pro jiné nominované projekty, navštivte webovou stránku http://www.cz-pl.eu/soutez-o-nejinspirativnejsi-projekt-2014.html, kde naleznete podrobné informace o soutěži, seznam všech nominovaných projektů včetně fotografií a aplikaci pro hlasování.

 

Hlasování bude ukončeno dne 10. 4. 2015 a vylosovaní hlasující obdrží drobné upomínkové předměty. Vítězné projekty budou vyhlášeny na závěrečné Výroční akci k OPPS ČR – Polsko 2007-2013 na konci roku 2015, kde bude zároveň slavnostně ukončen celý program. Vítězné projekty budou rovněž prezentovány v rámci dalších propagačních aktivit.

Autor: Martina Götzová

 

Zdroj: http://www.kr-kralovehradecky.cz/cz/kraj-volene-organy/tiskove-centrum/aktuality1/o-titul-nejinspirativnejsi-projekt-se-uchazi-i-projekty-z-kralovehradeckeho-kraje-78197/

[ zpět ]

Novinky a aktuality z Krkonoš na Váš e-mail.