Krkonoše Krkonoše - svazek měst a obcí
Regionální rozvoj Krkonoše
Na Vrchlabsku opravili dvě důležité silnice, bagry se pustí do dalších

Na Vrchlabsku opravili dvě důležité silnice, bagry se pustí do dalších

12.08.2014

Dva úseky opravených silnic na Vrchlabsku na kraji Krkonoš začaly o letních prázdninách sloužit motoristům. Po dokončení rekonstrukce komunikace II. třídy mezi Studencem a Horkami u Staré Paky Královéhradecký kraj převzal nedávno také téměř 1 500 metrů dlouhý úsek z Kunčic nad Labem do Dolní Branné.

Investice dohromady stály bezmála 70 milionů korun. Stavební ruch v regionu související s rozšířením vrchlabské průmyslové zóny tím však nekončí.

Rekonstrukcí prošla vozovka od kostela ve Studenci až po křižovatku se silnicí I/16 v Horkách v celkové délce 2,76 kilometru. Mezi Dolní Brannou a Kunčicemi stavaři vyspravili 1 410 metrů komunikace.

 

Kromě nového povrchu vybudovali dešťovou kanalizaci, šest opěrných zdí a opravili krajnice i chodníky. Další investice budou směřovat do navazujících úseků silnic II. třídy ze Studence do Dolní Branné.

 

Náklady silnice v centru Vrchlabí přesáhnou 110 milionů.

 

Rekonstrukce potrvá do příštího roku a ze státního i krajského rozpočtu na to půjde okolo 145 milionů korun. „Stavebních práce budou zahájeny v druhé polovině srpna,“ sdělila Martina Götzová z tiskového oddělení Královéhradeckého kraje.

 

Ve fázi příprav je také nákladná oprava frekventované silnice I. třídy v centru Vrchlabí, v ulicích Nerudova a Nádražní. „Nyní začalo výběrové řízení na zhotovitele, obálky se budou otvírat v září,“ uvedla Götzová.

 

Náklady přesáhnou 110 milionů. Realizace, která významně ovlivní provoz ve třetím největším městě Trutnovska, má začít příští rok. V letech 2015 až 2016 kraj chystá opravy dalších silnic na Vrchlabsku.

 

Zdroj: http://hradec.idnes.cz/rekonstrukce-silnic-na-vrchlabsku-u-krkonos-f3j-/hradec-zpravy.aspx?c=A140812_2089911_hradec-zpravy_tuu

[ zpět ]

Novinky a aktuality z Krkonoš na Váš e-mail.