Krkonoše Krkonoše - svazek měst a obcí
Regionální rozvoj Krkonoše

Ministryně Klára Dostálová: Pojďme společně slavit sto let naší republiky

06.02.2018

U příležitosti připomínek a oslav letošních významných výročí naší státnosti budou po celý rok probíhat akce, které podpoří národní hrdost a zviditelní naši republiku i v zahraničí. „Ráda bych v této souvislosti požádala a vyzvala všechny pořadatele oslav v našich regionech - připojte se k tomuto velkolepému projektu! Přidejte se k nám a zveřejněte podrobnosti vaší akce na webových stránkách www.spolecnestoleti.cz. Jen tak můžeme slavit sto let naší republiky společně,“ apeluje Klára Dostálová, ministryně po místní rozvoj.

Letošní výročí jsou podle ní příležitostí, jak si připomenout význam klíčových událostí, kterými si republika během sta let od svého vzniku prošla. „Je potřeba, aby si lidé i z nejmladší generace uvědomovali, že patří k národu, který dokázal ohromné věci, a na který by měli být hrdí,“ říká Dostálová.

Zajištěním marketingové podpory připomínky a oslav významných výročí roku 2018 spojených s naší státností byla pověřena příspěvková organizace Ministerstva pro místní rozvoj, agentura CzechTourism. Ta také ve spolupráci s Českým olympijským výborem připravila prezentaci oslav výročí 2018 v prostorách Českého domu v Koreji u příležitosti zimních olympijských her 2018. Prezentace budou samozřejmě také v tuzemsku, konkrétně na olympijských festivalech v Brně a Ostravě.

Velkou akcí, která jistě posílí dobré jméno České republiky v zahraničí, je například veletrh cestovního ruchu Holiday World, který patří k nejvýznamnější akci svého druhu nejen u nás, ale i v celé střední Evropě. Letos se uskuteční od 15. do 18. února. Předběžně je očekávána účast více než 800 vystavovatelů z padesáti zemí.

Zdroj: Ministerstvo pro místní rozvoj

[ zpět ]

Novinky a aktuality z Krkonoš na Váš e-mail.