Krkonoše Krkonoše - svazek měst a obcí
Regionální rozvoj Krkonoše
Královéhradecký kraj ocenil příkladnou spolupráci škol a zaměstnavatelů

Královéhradecký kraj ocenil příkladnou spolupráci škol a zaměstnavatelů

16.11.2015

V pětici nejlepších firem je Agrochov Stará Paka, a.s., KASPER KOVO s.r.o., Lesy České republiky s.p., SECO GROUP a.s. a IVECO Czech Republic a.s.

 Mezi školami byly oceněny SPŠ elektrotechniky a informačních technologií Dobruška, SPŠ kamenická a sochařská Hořice, SPŠ Trutnov, SPŠ, SOŠ a SOU Hradební v Hradci Králové a SPŠ Hronov.

Nejdříve jsme začali s oceňováním firem, které spolupracují se středními školami. Setkali jsme se s velice sympatickou odezvou, a proto jsme se rozhodli ocenění rozšířit právě o školy. Jejich nominace vzešly od samotných firem, což dokazuje, že spolupráce je prospěšná oboustranně. Na větší provázanost vzdělávací sféry s praxí se budeme zaměřovat i nadále,“ řekla krajská radní pro oblast školství Táňa Šormová.

Vedle ní zasedli v komisi i zástupci krajského úřadu a Krajské hospodářské komory Královéhradeckého kraje. Právě od hospodářské komory nápad na oceňování kooperace škol a firem vzešel. I tentokrát si ocenění převzali plastiky rukou z dílny Střední průmyslové školy sochařské a kamenické v Hořicích, které mají spolupráci symbolizovat.

Autor: Michal Friček

 

http://www.kr-kralovehradecky.cz/cz/kraj-volene-organy/tiskove-centrum/aktuality1/kraj-ocenil-prikladnou-spolupraci-skol-a-zamestnavatelu-84495/

[ zpět ]

Novinky a aktuality z Krkonoš na Váš e-mail.