Krkonoše Krkonoše - svazek měst a obcí
Regionální rozvoj Krkonoše
Hejtman Franc se sešel s novým ministrem dopravy Danem Ťokem

Hejtman Franc se sešel s novým ministrem dopravy Danem Ťokem

12.01.2015

Oblast dopravy a s ní spojená D11, R35, rychlostní silnice R11 nebo financování oprav silnic II. a III. třídy, to jsou jedny z klíčových témat Královéhradeckého kraje. Hejtman Lubomír Franc navštívil nového ministra dopravy Dana Ťoka především proto, aby se ujistil, že s personální změnou na resortu nedojde k útlumu jednání o těchto pro kraj i krajskou metropoli důležitých tématech.

„S panem ministrem jsem se chtěl potkat a informovat ho o dosavadních jednáních, které jsme s ministerstvem dopravy vedli, a zároveň jsem se chtěl ujistit, že v nich budeme nadále pokračovat. Hlavními tématy tak byla dostavba dálnice D11 nebo důležitost R35. Rozebírali jsme i situaci ohledně rychlostní silnice R11 od Jaroměře do Polska,“ informoval hejtman Královéhradeckého kraje Lubomír Franc.

Právě v případě R11 seznámil hejtman nového ministra Dana Ťoka se situací na polské straně. Ta má už vysoutěžený úsek z Wroclawi do Bolkowa. „Pan ministr mě ujistil, že jak ministerstvo dopravy, tak Ředitelství silnic a dálnic budou dále pracovat na tom, aby bylo co nejdříve získáno územní rozhodnutí i u nás, na české straně,“ doplnil hejtman Franc.

Stěžejním tématem byla dostavba dálnice D11, a to především dalších úseků z Hradce Králové do Smiřic a ze Smiřic do Jaroměře. V současné době se zde jedná o výkupech pozemků. „K D11 se účastním pravidelných jednání s vedením ŘSD, která probíhají velmi dobře. Na konci loňského roku byla už velká část pozemků k výkupu v jednání s jejich majiteli a v případě sedmi pozemků bude probíhat vyvlastnění,“ řekl hejtman Královéhradeckého kraje Lubomír Franc. Podle něj by v optimistické variantě mohly být potřebné pozemky vykoupeny a vyvlastněny v polovině letošního roku. „Po získání stavebního povolení začne ŘSD s přípravou výběrového řízení na zhotovitele. Ten by mohl být vybrán ve druhé polovině roku 2016 a oba úseky by se mohly začít stavět najednou v tom samém roce,“ uvedl hejtman Franc. Aktuální stav věcí bude probírat hejtman s novým generálním ředitelem ŘSD Janem Kroupou na společné schůzce 19. ledna.

Dalšími tématy schůzky s novým ministrem dopravy byl například i obchvat Náchoda, finanční podpora ze Státního fondu dopravní infrastruktury na opravu silnic II. a III. třídy nebo oblast železniční dopravy.

Autor: Martina Götzová

 

Zdroj: http://www.kr-kralovehradecky.cz/cz/kraj-volene-organy/tiskove-centrum/aktuality1/hejtman-franc-se-sesel-s-novym-ministrem-dopravy-danem-tokem-75666/

[ zpět ]

Novinky a aktuality z Krkonoš na Váš e-mail.