Krkonoše Krkonoše - svazek měst a obcí
Regionální rozvoj Krkonoše

Dotační program pro skiareály

12.01.2021

Vláda ČR schválila kompenzační program Covid Sport III – lyžařská střediska (Program). O podobě tohoto Programu vyjednávala AHS ČR od pátku do neděle s MPO a MF a to za účasti České unie cestovního ruchu / ALDR.

Celkové hodnocení výsledku je na vás, ze strany AHS ČR lze jen konstatovat, že Asociace postupně ve všech ukazatelích narazila na „strop“ stanovený většinou ze strany MF ČR a dosáhnout lepšího výsledku bylo velmi nepravděpodobné. Znamenalo by to odsunutí přípravy programu do další předpokládané vlny programu Covid-sport, kde by ale zohlednění sezónnosti provozu lyžařských areálů bylo velmi ztíženo a reálně by tento krok ke zlepšení celkové dopadu programu nepomohl. I když se oproti programu Covid-uzavřené provozovny, který nabízel 400 Kč/den za zaměstnance, jedná o významný posun k lepšímu, je zřejmé, že ne všem provozovatelům lyžařských areálů bude Program vyhovovat, či jej budou považovat za akceptovatelný.  

Samozřejmě AHS ČR zkoušela navrhovat varianty na bázi realizovaných tržeb z minulých období, ale jakýkoliv princip (včetně stanovení horního limitu), který by byl na principu tržeb, MPO i MF odmítají. Bylo proto nutno striktně vycházet z kalkulací za Náklady.

Hlavní parametry programu nalezenete v PDF příloze.

S dalšími infromacemi se můžete seznámit v členské sekci AHS ČR.

V případě dotazů můžete kontaktovat: Libor Knot, ředitel Asociace horských středisek ČR, z.s., libor.knot@ahscr.cz, tel. 603157817


[ zpět ]

Novinky a aktuality z Krkonoš na Váš e-mail.