Krkonoše Krkonoše - svazek měst a obcí
Regionální rozvoj Krkonoše
Cykloturistické mapy KHK slaví úspěch. Získaly 1. místo v mezinárodní soutěži TOURMAP 2015

Cykloturistické mapy KHK slaví úspěch. Získaly 1. místo v mezinárodní soutěži TOURMAP 2015

15.06.2015

Velkým úspěchem se může pochlubit komplet Cykloturtistických map Královéhradeckého kraje, který byl vydán pod taktovkou úseku cestovního ruchu KHK letos na jaře. Ze soutěže TOURMAP 2015 si totiž v kategorii Mapy a atlasy s turistickým obsahem odnáší 1. místo.

Hlavní odměnou je pro nás fakt, že o naše nové cyklomapy je mezi veřejností veliký zájem. Výhodou je, že pro každou turistickou oblast je samostatná mapa zvlášť a lidé v nich najdou veškeré aktuální cyklotrasy a cyklostezky i cesty vhodné pro in-line bruslaře. Mapy mohou využít ale i pěší turisté,“ popsal náměstek hejtmana a radní pro oblast cestovního ruchu Otakar Ruml.

Komplet map zvítězil ve své kategorii Mapy a atlasy s turistickým obsahem v konkurenci stovek přihlášených kartografických dokumentů tuzemských ale i zahraničních. Ocenění uděluje Česká centrála cestovního ruchu CzechTourism v rámci mezinárodní kartografické soutěže TOURMAP.

Šest nových map zobrazuje všechny turistické regiony Královéhradeckého kraje - Hradecko, Český ráj, Krkonoše, Kladské pomezí, Orlické hory a Podorlicko a Podkrkonoší. Náklad byl zhruba 50 tisíc kusů. Komplet je výsledkem zakázky, kterou mohl kraj zadat díky projektu „Podpora rozvoje cestovního ruchu v Královéhradeckém kraji“, který je v současné době úspěšně realizován v rámci Regionálního operačního programu NUTS II Severovýchod. Větší část map už se dostala přímo k turistům a milovníkům cyklistiky.

Autor: Martina Götzová

 

Zdroj: http://www.kr-kralovehradecky.cz/cz/kraj-volene-organy/tiskove-centrum/aktuality1/cykloturisticke-mapy-khk-slavi-uspech--ziskaly-1--misto-v-mezinarodni-soutezi-tourmap-2015-79901/

[ zpět ]

Novinky a aktuality z Krkonoš na Váš e-mail.