Krkonoše Krkonoše - svazek měst a obcí
Regionální rozvoj Krkonoše
Březnové změny v jízdních řádech ocení hlavně turisté mířící na Kuks nebo do Krkonoš

Březnové změny v jízdních řádech ocení hlavně turisté mířící na Kuks nebo do Krkonoš

03.03.2015

Zlepšení víkendového spojení mezi Dvorem Králové nad Labem a Náchodem, které vozí výletníky do Kuksu nebo nový spoj z Krkonoš z Pomezních Bud po 19. hodině. To jsou hlavní body víkendové změny jízdních řádů autobusové dopravy v Královéhradeckém kraji. Nové jízdní řády vstupují v platnost od neděle 1. března 2015.

„V krajské autobusové dopravě dochází během březnové změny spíše k drobným změnám. U většiny dotčených spojů došlo k posunům časů odjezdů v jednotkách minut. Dvě novinky potěší především turisty mířící na Kuks nebo do Krkonoš,“ nastiňuje náměstek hejtmana a krajský radní pro dopravu Karel Janeček.

První z novinek se týká zlepšení spojení o víkendu mezi Dvorem Králové nad Labem a Náchodem. Nově je zaveden přímý spoj v 12:35 ze Dvora Králové až do Náchoda, zpět se vrací v 14:30. Tato linka nejenže spojuje významná města, ale zároveň zajišťuje spojení na Kuks, který bude letos na jaře letos po rekonstrukci opět otevřen veřejnosti. Nové odjezdy z Náchoda směr Kuks a Dvůr Králové nad Labem jsou 10:30, 14:30, 18:30. Ze Dvora Králové nad Labem směr Kuks a Náchod odjíždí spoje v 8:30, 12:35, 16:30. Touto změnou stávající spoj v 12:50 z Náchoda do České Skalice přes Vysokov pojede až v 14:30.

Změny prospějí i milovníkům turistiky v našich nejnavštěvovanějších horách. Turisté mířící do Pece pod Sněžkou a na Pomezní Boudy si mohou nově plánovat delší túry s cílem na Pomezních boudách až v pozdně odpoledních hodinách. O víkendech od 1. 5. do 1. 11. bude zaveden nový spoj linky IREDO 403 s odjezdem v 19:05 z Pomezních Bud, který pojede nejen do Pece pod Sněžkou a Janských Lázní, ale také do Svobody nad Úpou k vlaku, směr Trutnov. Velmi oblíbený spoj v8:40 z Trutnova přes Janské Lázně a Pec pod Sněžkou na Pomezní Boudy bude o sobotách od 1. 5. do 1. 11. nově posílen o další vůz, který pojede z Trutnova přímo na Pomezní Boudy. Doveze tak cestující na hřeben o zhruba půl hodinu rychleji. Nový pár spojů o víkendech bude vpodvečer zaveden i z Trutnova do Pece pod Sněžkou v 17:15 a zpět v 18:10.

Nové spojení se týká i Broumovska. „Konečně jsme mohli vyslyšet žádost Teplic nad Metují na zavedení spoje po osmnácté hodině z Broumova pro pracující obyvatele ve VEBĚ a nemocnici,“ doplňuje náměstek Janeček. Díky vnitřním systémovým úsporám se podařilo na lince IREDO 371 prodloužit stávající spoj linky v 18:20 z Broumova o úsek z Vernéřovic až do Teplic nad Metují. Touto změnou získají nové spojení i cestující z Teplic nad Metují do Meziměstí v19:00.

Podrobný rozpis změn v jednotlivých regionech naleznete v přiloženém souboru.

Autor: Martina Götzová

 

Zdroj: http://www.kr-kralovehradecky.cz/cz/kraj-volene-organy/tiskove-centrum/aktuality1/breznove-zmeny-v-jizdnich-radech-oceni-hlavne-turiste-mirici-na-kuks-nebo-do-krkonos-77142/

[ zpět ]

Novinky a aktuality z Krkonoš na Váš e-mail.